Peugeot Onyx Scooter - hybridní motorka

Peugeot | foto: Peugeot

Peugeot neustává s experimenty na poli hybridních dopravních prostředků. Nyní přináší hybridní technologii také na pole motocyklové produkce.

Koncept Onyx je klasickým hybridem, kombinuje tak spalovací motor a elektromotor. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby nešlo spíše o motocykl. Slovo spíše je nasnadě, neboť tohle vozidlo má tři kola, avšak vnější vzhled a typ posezu ho jednoznačně řadí mezi motocyklovou produkci.

Již na snímcích je patrné, že uspořádání je možné měnit a tvořit ze stroje něco podobné spíše sportovnímu motocyklu a něco podobné spíše skútru. Přestože sportovní variantě by příslušela nějaká možnost výkonnějšího pohonu, vložený prvek je ve skutečnosti zavazadlový prostor.

Pod kapotou se u hybridu nacházejí samozřejmě dva motory. Spalovací má objem 400 kubických centimetrů. Výkon není zveřejněn, ale spolu s elektromotorem je celkový výkon 61 koní. Maximální rychlost je stanovena na 150 km/h, spotřeba je udávána na dva litry, avšak jen díky schopnosti ujet prvních 50 km/h bez zapnutí spalovacího motoru.

O tom, zda se zajímavý koncept někdy dostane do výroby, zatím nepadlo ani slovo.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy