Hyundai i30 - třídveřová varianta představena

i30 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Hyundai i30 následuje svou korejskou sestru - Kiu Cee'd (Pro_cee'd) a přichází s třídveřovou variantou. Ta bude v Evropě prodávána pod standardním jménem i30, zatímco pro Severoamerický trh dostala přídomek Elantra GT. Nová varianta je také dalším z modelů, které jsou, dle slov automobilky - navrženy a vyrobeny v Evropě, přímo pro Evropské zákazníky.

Stejně jako u modelu Pro_cee'd je hlavní rozdíl mezi třídveřovou a pětidveřovou variantou patrný na klesajícím profilu střechy, novém zadním nárazníku, celkově svalnatěji vypadajícím zadním partiím a samozřejmě na větší délce jednoho páru dveří.

Třídveřová varianta má také poupravený přední nárazník, sportovněji vypadající protažené mlhovky a novou přední masku. Celkové pojetí vozu by mělo vyhovovat zákazníkům, pro které je Veloster příliš "odvážný".

Nejsportovnější varianta modelu i30 dostane stejné motory jako pětidveřová varianta a kombi. To v praxi znamená bezínové čtyřválce 1,4 a 1,6 litru a "nafťák" 1,6 litru pokrývající výkonové spektrum od 90 po 135 koní. Motory je možné kombinovat se šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovkou. Do budoucna se snad dočkáme i přeplňovaného benzínové motoru, který by měl dostat také model Veloster.

Třídveřová varianta hatchbacku i30 bude oficiálně představena na Pařížské Motor Show.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy