Ford Kuga, EcoSport a Edge - SUV pro všechny

Edge | foto: Ford

Fordova odpověď na stagnující evrospký trh je jednoduchá - nabízet stále více modelů, aby si mohl vybrat každý zákazník. Po oznámení nové generace Mondea, faceliftované Fiesty a nového Mustangu přichází Ford s nadílkou tří SUV.

 

Ford pro evropský trh předpokládá prodej více než milionu SUV v průběhu příštích let. V celkové nabídce předpokládá, že každé desáté prodané auto značky bude právě sportovně užitkové vozidlo.

Rozšíření nabídky SUV je v současné době trefou do černého. Segment SUV neustále zažívá boom a stále více zákazníků se nechalo zlákat vyšší pozicí za volantem, lepším rozhledem a možností zvládnout lehčí terén.

 

První modelem bude nová generace oblíbeného SUV Kuga. Kopaktní model má mnoho společného se zámořským SUV Escape a do prodeje by se měl dostat ke konci letošního roku. Pod kapotou bude k dispozici buď přeplňovaná šestnáctistovka EcoBoost a dvě verze dvoulitrového dieslového TDCi. 

Druhým modelem pro Evropu bude malé SUV, které bylo představeno v Pekingu pod názem EcoSport. Malý model bude zacílem proti Nissanu Juke. Pod kapotou bude Fordův moderní tříválec 1,0 EcoBoost. Vůž by se měl dostat na trh během následujících 18-ti měsíců. 

Hlavním překvapením je třetí oznámený model - středně velké SUV vycházející z amerického modelu Edge. Ford prozatím neoznámil, kdy se Edge dostane do prodeje v Evropě, ani zda bude založen na současné, nebo další generaci modelu. Technické údaje proto nejsou k dispozici, ale jasné je, že se můžeme těšít na nového konkurenta modelů jako jsou X3, Q5, nebo GLK.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy