Ferrari F70 - australský pohled na italský klenot

F70 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Maranellská automobilka prozatím drží vzhled nástupce modelu Enzo (kódové označení F70) v tajnosti a nechává tak prostor fantazii svých fanoušků. Jedním z nich je i David Williams, který zhmotnil svou představu nového vozu.

 

Jméno nezávislého umělce Davida Williamse, pocházejícího ze Sydney, jste mohli poprvé zaregistrovat ve spojení s jeho designovým návrhem modelu Ferrari 365 Turin. David nyní svou pozornost zaměřil na model F70.

Zadní kola vlajkové lodi z Maranella by měl pohánět hybridní systém jehož srdcem je 7,3 litrový, atmosféricky plněný vidlicový dvanáctiválec, umístěn uprostřed vozu, přenášející svých 800 koní na kola zadní nápravy přes dvouspojkovou převodovku. Benzínový motor doplní dvojice elektromotorů, které zajistí, že celkový výkon vozu bude přes 900 koní.

Model F70, by měl být představen do konce letošního roku a na trh se dostane v roce 2013. Jestli se bude alespoň částečně podobat vozu, který vidíte na renderovaných snímcích, se dozvíme na některém z nadcházejících autosalónů.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy