SRT Viper GTS Launch Edition - klasická zmije je zpět

Viper | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nedávno představená nová generace legendární zmije dostala svou první limitovanou edici. Krok automobilky Chrysler je poměrně překvapivý, protože většina limitovaných edicí je připravována ke konci životního cyklu vozu, kdy se automobilka snaží ještě navýšit prodeje.

 

Celé jméno vozu zní SRT Viper GTS Launch Edition. Designově se vůz odkazuje na předchozí generace modelu Coupe, představené v roce 1996 a 2006. Poznávacím znamením limitované edice je výrazný modrý lak se dvěma kontrastními bílými pruhy umístěnými přes celou délku vozu. Vůz také stojí na nových kovaných hliníkových kolech.

Interiér speciální edice zdobí kožené čalounění s názvem Black Laguna s kontrastním obšitím. Kůže pokrývá nejen sedadla, ale také dveřní výplně, kapličku přístrojů, volant, řadicí páku a boky středové konzole. Strop je pokryt černou alkantarou a dříve bíle doplňky interiéru jsou nyní prvovedeny v barvě Satin Silver. Poslední novinkou interiéru je plaketa s pořadovým číslem modelu.

Pod kapotou vozu nalezneme stejný vidlicový desetiválec s objemem 8,4 litru jako ve standardním modelu. Tomu odpovídají i výkonové parametry, konkrétně 640 koní a 815 Nm.

Ralph Gilles, generální ředitel společnosti SRT o novém voze prohlásil:" SRT Viper GTS Launch Edition přichází v klasickém barevném schématu, které je tolik charakteristické pro Viper Coupe. Nová edice oslavuje návrat modelu Viper na trh supersportovních vozů."

Chrysler prozatím neuvedl, kolik kusů limitované edice GTS bude vyrobeno, ani za jakou cenu budou vozy prodány. V každém případě se však bude jednat o žádaný sběratelský kousek.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy