Chevrolet Trax - pohledný crossover přichází

Trax | foto: Archiv AutoRoad.cz

Chevrolet představuje svůj nový kompaktní crossover se jménem Trax. Ten je blízce spojen s modely Opel Mokka a Buick Encore. Trax, který cílí proti modelům jako je Nissan Juke, se bude prodávat ve 140-ti zemích.

 

Nový crossover značky Chevrolet měří na délku 4,25 metru, na šířku 1,78 metru a rozvor náprav činí 2,55 metru.

Zatímco sesterské modely Buick Encore a Opel / Vauxhall Mokka jsou designově velice podobné, tak Trax přichází s odlišným a pro značku specifickým designem. Chevrolet výrazně pozměnil přední a zadní část vozu a také zmenšil boční okna.

Při pohledu do interiéru je patrné, že se Chevrolet zaměřil také na středovou konzolu, kterou kompletně přepracoval.

Dle slov automobilky má být Trax vybaven velkým množstvím odkládacích prostor, včetně schránek nad a po stranách středové konzoly, případně schránkou pod sedadlem spolujezdce. Další schránka je ukryta pod podlahou kufru, který v základním nastavení nabízí 358 litrů.

Zadní sedadla jsou dělena v poměru 60/40. Kromě nich může být sklopeno také přední sedadlo spolujezdce, což umožní převoz poměrně dlouhých předmětů. Podle automobilky nabízí interiér značnou variabilitu.

Vyšší verze výbav budou osazeny informačním systémem MyLink s navigací. Její aktualizace mohou být stahovány přes kompatibilní smartphony.

Na evropský trh se dostanou dva benzínové a jeden dieselový motor. Pro příznivce zážehových motorů je připravena atmosférická šestnáctistovka s prozatím nespecifikovaným výkonem a přeplňovaná čtrnáctistovka s výkonem 140 koní. Diesel je zastoupen sedmnáctistovkou s výkonem 130 koní a točivým momentem 300 Nm.

Standardem pro všechny motorizace je manuální šestistupňová převodovka a pohon kol přední nápravy. Dieselový motor a benzínová přeplňovaná čtrnáctistovka mohou být kombinovány také se šestistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Všechny motorizace s manuální převodovkou dostanou jako standard systém start/stop.

Susan Doherty, prezidentka a výkonná ředitelka divize Chevrolet Europe prohlásila:" Chevrolet byl vždy známý pro své kvalitní a spolehlivé SUV. Trax nabízí všechny hodnoty naší značky a přidává k tomu moderní prvky, nízkou spotřebu paliva a dobré jízdní vlastnosti, včetně pohonu všech kol.".

Trax bude mít premiéru v září na pařížské Motor Show. Do autosalónů by se měl dostat do konce letošního roku.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy