Donkervoort D8 GTO - dánský sporťák se blíží do výroby

D8 GTO | foto: Archiv AutoRoad.cz

Dánský výrobce vyrábí své ultralehké, ručně montované, sportovní vozy již od roku 1978. Svůj poslední výtvor, model D8 GTO vyvíjí Donkervoort spolu s automobilkou Audi.

 

Model D8 GTO byl představen na loňském ženevském autosalónu. V současné době automobilka dokončila předprodukční testy a sportovní vůz je pomalu připraven k prodeji. 

D8 GTO navazuje na slabší D8 GT, představený v roce 2008. Slovo slabší je však relativní pojem, protože D8 GT s výkonem 265 koní zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,6 sekund.

Verze GTO, pod dlouhou přední kapotou ukrývá řadový pětiválec z dílny automobilky Audi. Motor s objemem 2,5 litru, který můžeme znát například z modelu Audi TT RS, je přeplňován turbodmychadlem a nabízí 340 respektive 400 koní.

Slabší model s výkonem 340 koní potřeba k dosažení stokilometrové rychlosti pouhé tři vteřiny. Maximální rychlost vozu činí 255 km/h.

Stejně jako předchozí modely značky Donkervoort, tak i verze GTO bude vyrobena v omezené sérii 25-ti kusů. Pokud se vám vůz líbí, tak máte jednu z posledních příležitostí na jeho koupi, protože 19 vozů je již zarezervováno.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy