Mercedes-Benz zvažuje vývoj elektrického roadsteru

SLS AMG E-Cell | foto: Mercedes-Benz

Již delší dobu je známé, že Mercedes plánuje uvedení elektrického sporťáku s názvem SLS AMG E-Cell v roce 2013. Nyní se zdá, že model dostane také otevřenou variantu s názvem SLS AMG E-Cell Roadster.

 

Holandské noviny De Telegraaf napsaly, že automobilka Mercedes zvažuje možnost vývoje otevřeného sporťáku. Oblíbenost a prodeje modelu SLS AMG E-Cell budou rozhodovat o potenciálním nasazení Roadsteru.

SLS Roadster by měl dostat stejné pohonné ústrojí jako SLS E-Cell. V praxi tedy nový vůz dostane čtyři elektrické motory, jeden pro každé kolo. Celkový výkon soustavy činí 525 koní a 880 Nm. Kupé verze vozu dosáhne stokilometrové rychlosti za 4 sekundy, nový roadster bude pravděpodobně těžší a proto mírně pomalejší.

Zda se otevřená verze elektrického SLS dostane do výroby, zatím stoprocentní není, ale pokud se bude model SLS E-Cell prodávat dobře, pak se Roadsteru určitě dočkáme.

Obě elektrické verze modelu SLS však přijdou o to nejzajímavější na modelu SLS AMG - o charakteristický, výrazný a dravý zvuk 6,2 litrového motoru V8.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy