Porsche Panamera estate - další tabu prolomeno

Panamera | foto: Archiv AutoRoad.cz

Porsche připravuje druhou karosářskou verzi modelu Panamera. Automobilka tak reaguje na nedávno představeného rivala Mercedes Benz CLS Shooting Brake.

 

Přiložené obrázky ukazují předpokládaný vzhled modelu. Až po přední A sloupky předpokládáme naprostou totožnost s výchozím modelem. Prodloužená střecha a ostřeji zaříznutá záď vytváří dostatečně sportovní vzhled velkého kombi. Celkové ztvárnění zádě, především zadních světel, je inspirováno aktuální generací modelu 911. 

Aktuální liftbacková verze Panamery disponuje kufrem až 1263 litrů, verze kombi by měla přinést výrazné zlepšení této hodnoty.

Pokud se Panamera estate opravdu dostane do výroby, pak se ji dočkáme pravděpodobně v roce 2015. Stejnou platformu jako Panamera dostane také připravovaný menší čtyřdveřový sedan, který prozatím nese jméno Pajun, který by se měl dostat na trh v roce 2016.

Porsche se v poslední době nebojí vytvářet nové modely, se kterými slaví velký úspěch. Prodeje modelů Cayenne a Panamera tvoří významnou část celkových zisků automobilky. Porsche doufá, že Panamera estate bude kladně přijata a zařadí se mezi prodejní hity automobilky.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy