Mobius Two - superlevný africký off-road

Mobius | foto: Mobius

O afrických automobilkách toho u nás mnoho nevíme. Nadějně vypadá společnost Mobius, která představuje svůj první sériový model - Mobius Two.

Afrika je místem pro off-roady zaslíbeným. Zatímco v Evropě užije vlastnosti off-roadu či SUV jen malá hrstka zákazníků, v Africe je to jiné. Cesty jsou mnohdy jen hliněné a cestování není tak snadné. Právě proto přichází keňská automobilka Mobius právě s off-roadem.

Mělo by jít o nejlevnější off-road na světě. S cenou kolem 6000 dolarů (kolem 120 tisíc korun) k tomu má jistě dobře nakročeno. Naproti tomu nenabídne o mnoho více než čtyři kola a volant.

Design vychází z off-roadových klasiků, je hranatý, robustní a jednoduchý. Ostatně jednoduchost je mottem celého vozu, jehož komponenty by měly být velmi dobře přístupné, osvědčené a jednoduché na údržbu.

Daní za jednoduchost je však totální nedostatek jakéhokoliv komfortu. Nejde jen o výbavu, která se omezuje jen na to nejnutnější, ale i o konstrukci. Chybí například taková drobnost, jakou jsou okna (s výjimkou čelního).

Pod střechu si však může sednout až 8 osob. Zadní sedačky jsou vyjímatelné, lze tak vůz jednoduše přestavět na užitkovou verzi.

Na technické údaje je však automobilka skoupá. O motoru ani zmínka, hmotnost je "nízká". Víme jen, že světlá výška je 35 cm a pohon všech kol je standardem.

U nás jej vzhledem k homologačním požadavkům naprosto jistě neuvidíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy