Mercedes-Benz CLS Shooting Brake - kráska je na světě

mercedes-benz cls | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz konečně představil velmi očekávané kombi, od kterého se očekává mnoho. A zdá se, že ani tentokrát se třícípá hvězda nemýlila.

Mercedes-Benz CLS přinesl originální řešení sedanu s tvary kupé. Tento designové koncept je od té doby stal velmi populárním a šíří se automobilkami skrz celé spektrum značek. Nyní přichází kombi Shooting Brake. A neočkává se od něj nic méně, totiž že opět stanoví způsob, jakým budou v následujících letech vyvíjena designová kombi. Pojďme tedy na něj.

Přední linie jsou pochopitelně převzaty ze sedanu, avšak zadní partie jsou zcela nové. Tedy ne zcela, viděli jsme je již na konceptu CLS před několika lety.

Patrný je nepříliš velký důraz na praktickou stránku věci. Otvor v zádi není nikterak mimořádně rozměrný, ale o to tu vůbec nejde. Důležitějším prvkem zde jistě byla tuhost karoserie. Kufr má nicméně slušných 590 litrů, když jsme u té praktičnosti.

Oproti sedanu je kombík o chlup delší, přesněji o 16 milimetrů. Celková délka tak je 496 centimetrů. Oproti sedanu ztěžkl kombík o 80 kilo.

Motorizace budou prozatím čtyři a shodují se se sedanem - základem je diesel 250 CDI o výkonu 204 koní, na něj navazuje šestiválec 350 CDI, jehož výkon je 265 koní. Benzinové milovníky potěší šestiválec 350 (306 koní) a na vrcholu stane 408koňový přeplňovaný osmiválec 500. V brzké budoucnosti se můžeme těšit také na vrcholnou verzi AMG. Všechny motory využívají sedmistupňové automatické převodovky a směřují svoji sílu na zadní kola. Silnější benzínová i dieselová varianta potom budou mít možnost volby také pohonu všech kol.e

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy