Suzuki Jimny - po letech jen drobný facelift

suzuki jimny | foto: Suzuki

Suzuki se rozhodlo omladit svůj důležitý model Jimny, který se prodává už dobrých 15 let. A do důchodu se nechystá.

Suzuki Jimny se na trhu drží už od roku 1997 a má také na co navazovat. Jde o třetí generaci maličkých terénních vozů, s jejichž výrobou se začalo v roce 1970. Druhá generace přišla v roce 1981 a u nás ji známe jako Suzuki Samurai.

Tento malý, ale obratný vůz do terénu zůstává věrný své tradici a ani po patnácti letech produkce nijak nestárne. Konzervativní vzhled díky absenci designových výstřelků stále nevypadá nijak zastarale a totéž platí také o jednoduchém interiéru.

Facelift proto nemusel být vůbec rozsáhlý. Inovované je pojetí předního nárazníku, kde se změnil tvar vstupu chladícího vzduchu. Žebrování masky je nyní také výraznější a změnila se také kapota. Více změn na exteriéru nehledejme. V interiéru se dočkáme tak jedině nových potahů sedadel.

Pod kapotou je standardně benzínová třináctistovka s výkonem 85 koní. Její výkon putuje přes pětistupňovou manuální převodovku na zadní kola. V terénu je možné přiřadit také pohon přední nápravy a schopnosti lze vylepšit také díky redukční převodovce. Chybí ale uzávěrky diferenciálů. Základní cena Suzuki Jimny se mírně přehoupne přes 400 tisíc korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy