Jeepy pro Evropu v nových edicích

jeep wrangler | foto: Jeep

Automobilka Jeep specializující se na off-roadová vozidla připravila pro Evropu trojici speciální edicí svých oblíbených vozů.

Začněme třeba hned od toho nejtvrdšího. Tím je Jeep Wrangler Mountain, který je určen do opravdového terénu. Díky krátkému rozvoru, vynikajícím nájezdovým úhlům a tradičnímu systému pohonu všech kol s redukcí si poradí s ledasčím. Pod kapotou můžeme najít dva motory, dieselovou 2,8 o výkonu 200 koní a benzínový  agregát o objemu 3,6 litru s výkonem 285 koní.

Speciální edice dostala navíc velmi líbivý vzhled, který stojí na sedmnáctipalcových, šedivých ráfcích. Ze šedivého kovu je zhotovena také přední maska chladiče. Efekt podtrhují matně černé části karoserie, které kontrastují s jedovatě zelenou barvou. Celkem je v nabídce pětice laků.

O něco civilnější Jeep Grand Cherokee přichází ve verzi S Limited. Ta představuje z hlediska výbavy vrchol nabídky a přináší prakticky vše, co umí této terénní vůz nabídnout. Nechybí tak 7 airbagů, aktivní protinárazový systém či vzduchové odpružení. Vše je podtrženo efektním designovým paketem, který, podobně jako u Wrangleru, pracuje s efektní černou barvou.

I zde jsou v nabídce dva motory, vždy jde o dieselový šestiválec 3,0, který lze objednat s výkonem 190 nebo 240 koní.

Nejcivilnější Jeep Compass Black Edition už podle jména nepřekvapí použitím černých prvků na karoserii, podobně jako u předchozích modelů.  I Compass je v této verzi dodáván s velmi širokou výbavou, která zahrnuje například multimediální systém Uconnect. Pod kapotou najdeme standardně 2,2litrový turbodiesel s výkonem 163 koní, který se v této edici dodává výhradně s pohonem všech kol.

Všechny speciální edice budou v Evropě v prodeji v průběhu léta.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy