VW Polo R WRC koncept - 220 koní pro malý hatchback

Volkswagen | foto: Archiv AutoRoad.cz

VW potvrdil, že koncept Polo R WRC se dostane do výroby během letošního roku. Automobilka zároveň oznámila, že edice R WRC bude vyrobena v limitované sérii několika kusů. Speciální edice bude vydána na počest vstupu modelu Polo do seriálu World Rall Championship.

Koncept vozu byl představen na tuningové výstavě v rakouském Wörthersee. Pod kapotou vozu nalezneme dvoulitr TSI o výkonu 220 koní. Malé polo je tedy výkonnější, než jeho větší bratr - Golf GTI.

Polo R WRC se od běžného modelu odlišuje také designově. Vůz dostal vytažené blatníky, masivní přední nárazník s výraznými vstupy vzduchu, střešní křídlo, dvojitou koncovku výfuku a zadní difuzor. Vůz stojí na sníženém podvozku a krásných osmnáctipalcových ráfcích. Interiér také dostal několik sportovních doplňků, jako například výrazně tvarované sedadla v kombinaci alcantary a kůže.

Polo R WRC se s výkonem 220 koní řadí mezi nejsilnější vozy v kategorii malých hot hatchbacků. Uvidíme, zda mu vysoký výkon bude stačit, aby malý Volkswagen nabídl podobnou zábavu jako Renault Clio RS.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy