SsangYong Rexton dostal falcelift, normalizace pokračuje

SsangYong | foto: SsangYong

Výstřední automobilka SsangYong představuje další vůz navracející značce trochu normálnější tvář. Facelift Rextonu přibližuje značku k modernějšímu vozovému parku.

Rexton byl jedním z normálnějších vozů v nabídce značky. Naopak - oproti šílenství jiných kousků působil velmi stroze, až zbytněle. I to se má změnit. Rexton dostal facelift, který z něj dělá docela sexy vůz.

Příď vozu je přepracována do posledního šroubku. Pryč je nudná a nevýrazná šeď. Naopak, atraktivní tvary přibližují vůz designové konkurneční špičce. Malé, užší světlomety s výraznými pásy denního svícení, dynamicky roztažená přední maska, sportovně profilované vdechy vzduchu, to vše má na další léta podpořit prodeje velkého SUV.

O co více se SsangYong vyřádil na přídi, o to méně zapracoval vzadu. Přestože se nezměnila jen grafika světel, ale dokonce i jejich obrys, dojem to příliš nezvedá.

Prozatím není jasné, co se stane s technikou. Současný Rexton je založen na podvozku a technice Mercedesu Benz třídy M první generace. Podle spekulací zahraničních médií se zde však nic měnit nemá. Rexton je přitom na trhu již od rok 2001. Přestože pravidelně prodělává technická vylepšení, základ je stále stejný.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy