Smart potvrdil vývoj elektrického skútru

escooter | foto: Archiv AutoRoad.cz

Německá automobilka Smart na tom v současné době právě růžově. Značka zakladatele hodinkářské firmy Swatch, se však tak lehce nevzdává a potvrdila vývoj skútru.

Elektrický skútr by měl vycházet z konceptu escooter z roku 2010. Podle automobilky by se měl její nový model dostat na trh v roce 2014. Podle Joachima Schmidta, víceprezidenta společnosti Mercedes-Benz, která značku Smart v současné době vlastní, je nový skútr důležitým krokem automobilky a nový model bude důležitým prvkem v konceptu budoucí městské dopravy značky Smart.

Původní koncept byl představen v roce 2010 vedle elektrokola, které je v současnosti v prodeji a elektrické verze modelu Fortwo, která se na trh dostave v létě letošního roku.

Skútr značky Smart bude mít elektrický motor umístěný v zadním kole. Jeho výkon by měl být 4kW (cca 5,5 koně) a měl by motocyklu umožnit dosažení maximální rychlosti 45 kmh.

Design by se, dle slov automobilky, měl od původního konceptu lišit, protože bude upraven podle akutálních trendů v době uvedení na trh v roce 2014.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy