Juke-R - ničitel supersportů se dostane do výroby

Juke-R | foto: Nissan

Nejšílenější koncept loňského roku se dostane do výroby. Automobilka Nissan potvrdila limitovanou sérii modelu Juke-R. Malý crossover s technikou Nissanu GT-R bude vyráběn na základě konkrétních objednávek zákazníků.

Produkční verze šíleného crossoveru bude dokonce výkonnější, než původní koncept. Místo motoru z modelu GT-R pro rok 2010 s výkonem 485 koní dostane aktuální verzi modelového roku 2012 s výkonem plných 545 koní. Dynamické parametry vozu by měly být ještě lepší než u původního vozu. Tomu na dosažení 100 km/h stačilo pouhých 3,7 sekundy a maximální rychlost činila 257 km/h.

Nissan se rozhodl dotáhnout koncept do výroby na základě obrovské vlny zájmu, kterou vůz zbudil. Automobilka již obdržela závazné objednávky na tři vozy, z nichž dvě přišly od "vysoce postavených a respektovaných členů Dubajské komunity".

Japonská automobilka hodlá přijímat objednávky na vůz následující čtyři týdny, do začátku výroby vlastních vozů. Cena specifického vozu oficiálně uvedena nebyla, ale lze očekávat cenu okolo 4 milionů korun.

Pokud by měl někdo zájem o extrémní crossover, tak stačí kontaktovat automobilku na adrese Juke-R@nissan.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy