Porsche Macan - nové informace

Macan | foto: Porsche

Na síti se postupně objevují informace k menšímu sourozenci typu Cayenne. "Malé" SUV ponese název Macan a premiéru by mělo zažít letos v říjnu.

Porsche zaznamenalo s Cayenne obrovský prodejní úspěch, nelze se tedy divit, že se pilně připravuje jeho menší sourozenec. Ten se bude snažit ukrojit z prodejů úspěšných Audi Q5, BMW X3 nebo Range Rover Evoque. O praktičnosti SUV svědčí kapacita zavazadlového prostoru jenž by měl údajně pojmout 520 litrů zavazadel.

Spekulace se vedou i o pohonných agregátech. Základem by měl být Macan s přeplňovaným dvoulitrem (223 koní), střední benzinová specifikace vyjede pod tradičním označením "S" 3,6 V6 (300 koní). Vrcholem bude model Turbo s třílitrovým dvakrát přeplňovaným šestiválcem (370 koní).

Pro příznivce "nafťáků" by mělo Porsche nabídnout trojici motorů. Čtyřválcový dvoulitr (193 koní) a dvojici třílitrových šestiválců s jedním či dvěma turbodmychadly (255 a 310 koní). Do budoucna se objeví zřejmě i hybridní varianta.

O dalších specifikacích se toho prozatím mnoho neví, verze Turbo by měla být nabízena se sedmistupňovou manuální skříní nebo se sedmistupňovým automatem PDK. Zda Porsche nabídne jako alternativu ke čtyřkolce i předokolku také není jisté, ale s ohledem na konkurenci to lze předpokládat.

Jak jsme již psali, vyrábět by se SUV Macan mělo v Lipsku v předpokládaném ročním objemu 60 tisíc kusů.

zdroj: autoblog

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy