JAC S11 - další lekce čínského opisování

Čína | foto: Archiv AutoRoad.cz

Líbí se vám vozy značek Ferrari, Lamborghini, případně Audi R8? A nemůžete se rozhodnout, který z nich si koupíte? Čínská automobilka JAC Motors vám rozhodnutí ulehčí svým novým modelem S11, který bude mít premiéru na Pekingském autosalónu.

Koncept sportovně vyhlížejícího kupé byl poprvé představen pod značkou Tong Jian S11 na Shanghajské Auto Show a již tehdy upoutal mnoha detaily, které můžete najít na jiných vozech. Automobilka JAC se případných soudních tahanic nebojí a model S11 se pravděpodobně dostane do výroby.

Technické detaily čínského kupé nejsou známé (automobilka uvádí, že vůz by měl být poháněn hybridní soustavou benzínového a elektrického motoru) a proto se zaměříme pouze na jeho design. Záď vozu svým tvarem a umístěním světel připomíná model Ferrari California, na bocích jsou černé panely podobné jako na Audi R8 a přední nárazník bral inspiraci ve vozech Lamborghini. Ke sportovnímu vzhledu vozu příliš neladí malá kola. V interiéru zaujmou například "Fordovské" rámečky budíků.

Automobilka JAC Motors před nedávnem plnila sloupky novin v USA svým klonem pickupu Ford F-150, která byla od originálu designově téměř nerozeznatelná. Model S11 sice přichází i s vlastními nápady, přesto z něj právníci "designově vykradených" automobilek nadšení nebudou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy