Fisker Atlantic - elegantnější než kdy dříve

Fisker | foto: Fisker

O miniautomobilce Fisker se hodně mluví, avšak na své produkty nechává dlouho čekat. Kdy se na trhu objeví elegantní model Atlantic? Pokud vůbec...

Fisker si zachovává i s dalším vozem svůj nezaměnitelný designový styl. Přestože jde o docela nový vůz, Atlantic uchovává linky modelů Karma a Surf, zároveň se však ze spíše klasického sedanu mění na v současné době oblíbené sedanokupé.

Modely Fisker jsou již tradičně vybaveny spalovacím motorem, který slouží jako generátor energie pro elektromotory. Až ty roztáčejí kola, jde tedy o takzvaný sériový hybrid. Oproti současnému dvoulitru od General Motors je koncept vybaven přeplňovaným motorem od BMW.

Díky úspornému systému by měl být docela úsporný. Je ale jasné, že úspornost v tomto případě hodně závisí na stavu baterie. Normovaná spotřeba dle amerických měřítek, tedy s prázdnou baterií, je pro model Karma nelichotivých téměř 12 litrů.  Evropská normovaná spotřeba je přitom jen necelé tři litry, hlavní roli zde samozřejmě hraje právě stav baterie.

Sama automobilka vůz prozatím označuje jako designový koncept. Přesto jde o zajímavý počin, který by se měl dočkat sériové výroby. Ale až někdy v roce 2014.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy