Hyundai Santa Fe / ix45 - populární SUV potřetí

hyundai santa fe | foto: Archiv AutoRoad.cz

Další premiérou představenou na Autoshow v New Yorku je třetí "vydání" úspěšného SUV Santa Fe. Na evropských trzích ponese nové označení ix45.

Korejské SUV bylo předvedeno hned ve dvou verzích, pětimístné Sport a sedmimístné LWB. Základní varianta měří na délku 4689 mm, prodloužená LWB 4905 mm. Varianty se neliší pouze prodlouženým rozvorem, liší se i celkovým designem. Rozdíly byste našli třeba na masce, tvaru bočního prosklení tak ve tvaru zadních svítilen, sedmimístný Hyundai je stylisticky konzervativnější.

Výběr agregátů se bude pro evropské a americké trhy odlišovat. Společným základem bude dvojice zážehových čtyřválců, atmosférického 2,4 litru (190 koní) a přeplňovaného dvoulitru (267 koní). Americkým zákazníkům nabídne Hyundai 3,3 litrový V6 (290 koní), v Evropě nabídku doplní turbodiesel 2,2 CRDi (255 koní). Prozatím bylo oznámeno nasazení výhradně šestistupňových automatických převodovek, na starém kontinentu nepochybně portfolio doplní i manuální skříně. Pokud jde o způsob pohonu, v nabídce se objeví jak předokolky tak čtyřkolky. Podvozek je klasické konstukce, vpředu "McPhersony" a vzadu víceprvková náprava.

Výbava SUV pro americký trh obsahuje ABS, EBD, sedm airbagů nebo dvouzónovou klimatizaci. Zajímavostí je systém Blue Link jenž zvládne v nouzové situaci přivolat pomoc.

Americký Santa Fe Sport se začne prodávat letos v létě a LWB dorazí příští rok v lednu. Evropská specifikace ix45 se nejprve představí (nejspíše) v září v Paříži a v showroomech značky se objeví koncem tohoto roku. O tom zda se i ix45 představí v sedmimístné variantě zatím není nic známo.

zdroj: carscoop

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy