Renault připravuje rivala pro Nissan Juke

Renault nové SUV opravdu potřebuje. Model Koleos se příliš neprodává, také ho na českých silnicích téměř nevidíte. Automobilka proto využila své spolupráce se značkou Nissan a jako dárce orgánů pro svůj nový vůz si vybrala malý crossover Juke.

Ilustrace připravovaného modelu nám dají dobrou představu, jak by měl nový model vypadat. Tvarová příbuznost s modelem Juke je na něm patrná, designéři však byli podstatně umírněnější, než jejich kolegové, kteří vytvořili malý Nissan.

Stejně jako Juke,tak i nový Renault nabídne možnost pohonu předních nebo všech kol. Automobilka však předpokládá, že drtivá většina vozů by byla vybavena pouze pohonem kol předních. Pod kapotou nalezneme dvojici přeplňovaných motorů, benzinový 1,6 litru a naftový 1,5 litru.

Crossover využívající techniky modelu Juke je jeden ze tří nových SUV značky Renault, které automobilka připravuje. Do nabídky se tak dále dostane středně velký model, sdílející platformu nového Nissanu Qashqai a také vetší model spoléhající na techniku nástupce Nissanu X-Trial.

Renault není jediná automobilka, která hodlá rozšiřovat svou nabídku modelů SUV. Jako příklad lze uvést Peugeot, který připravuje SUV založené na modelu 208 (s pravděpodobným názvem 2008). Také Audi postupně své SUV zmenšuje, od obří Q7, přes Q5, malou Q3 a nyní plánuje crossover Q1, využívající techniky modelu A1.

Zdá se, že automobilky vidí budoucnost v městských vozech. Malé crossovery pro toto prostředí nabízí ideální mix vlastností - vyšší pozici za volantem, pro lepší výhled z vozu a kompaktní rozměry.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy