Citroën DS9 - největší se představuje

Citroën | foto: Citroën

Citroën podle všeho chystá absolutní vrchol své modelové řady, model, u něhož se očekává jméno DS9. Vyjde ze staršího konceptu Metropolis.

Schizofrenie se, jak se zdá, Citroënu vyplácí. Modely DS jsou dostatečně úspěšné na to, aby se automobilce vyplatily a ta proto chystá rozšíření řady. Mimo tří současných modelů DS 3, 4 a 5 se očekává rozšíření nabídky směrem dolů, na luxusní městskou kabelku, ale také směrem vzhůru.

Právě vzhůru mířící model se chystá na scénu, Citroën připravil jeho první polozakrytý snímek.  Podle všeho půjde stále ještě o koncept, avšak o koncept docela předsériový, žádné designerské cvičení.

Citroën je u řady DS ochoten se více odvázat, proto je i na tomto snímku vůz s karoserií pravděpodobně ve svaru shooting brake, tedy sportovního kombi, u kterého o žádnou velkou praktičnost moc nejde.

O názvu DS9 se zatím jen spekuluje. Je dost dobře možné, že se před námi rýsuje "jen" budoucí DS6 a případné ještě luxusnější vozy nás teprve čekají. Nakonec, Metropolis byl sedan s přeci jenom trochu tradicionalističtějším vyzněním...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy