Mini Countryman JCW - crossover podle Coopera

Countryman JCW | foto: Archiv AutoRoad.cz

Značka Mini doplňuje portfolio svého SUV Countryman o verzi John Cooper Works (JCW) a staví jej na vrchol nabídky.

Tento krok se dal očekávat, tím spíše že Mini nasazuje model Countryman v MS v Rallye. Je tedy nezbytností, z marketingového hlediska, postavit "rychlou" verzi svého SUV. Navíc všechny modely z nabídky Mini již tuto verzi nabízejí.

Prozatím byla nejsilnější verzí modelu Coutryman Cooper S nabízející výkon 184 koní. Pro ty jimž by se to mohlo zdát nedostatečné se nyní v nabídce objeví verze JCW. Z přeplňované šestnáctistovky z chovu BMW bylo vydolováno 217 koní. Motor využívá mnoha technických fines - turbodmychadla twin-scroll, přímého vstřikování paliva či systému proměnného časování ventilů BMW Valvetronic. Síla motoru je posílána přes řízenou lamelovou spojku na kola obou náprav (systém ALL4) v běžném jízdním režimu v poměru 50:50. Zákazník dostane možnost volby převodovky, k mání bude šestistupňový manuál nebo šestistupňový automat.

Aby Mini vyhovělo sportovnímu naturelu vozu muselo jej podrobit dalším úpravám jenž nejsou zcela v duchu "žánru" SUV. JCW dostalo přitvrzený a o 10 mm snížený podvozek. Zvětšil se průměr brzdových kotoučů a volit lze z osmnácti- či devatenáctipalcových kol. Aby Mini získalo na dravosti vyjede se sportovním bodykitem obsahujícím nový přední spojler, nástavce prahů a zadní difuzor. Na nějaký výlet mimo zpevněnou komunikaci tedy rovnou zapomeňte.

Aby Countryman JCW nikdo na silnici nepřehlédl, tak o to se postará bojové zbarvení. To kombinuje červené doplňky (zrcátka, střechu a pruhy) s bílým nebo černým lakováním. Kombinaci černé a červené najdete i v interiéru.

Na závěr pár dynamických parametrů - zrychlení na stovku za 7,0 sekundy a maximální ryhlost 225 km/h (automat 223 km/h). Předpokládaná cena od 850 tis. Kč.

 

 

Tip: Podívejte se také na náš Velký přehled ženevských novinek!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy