BMW M3 LE500 – limitovaná edice na rozloučenou

M3 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Životní dráha současné M3 se blíží ke konci. Nová generace BMW řady 3 je již v prodeji a na startovní čáru se pomalu dostává také nová M trojka. Než se tak stane, připraví automobilka pro odcházející model limitovanou edici 500 kusů. Pokud se začínáte těšit, tak vás bohužel musíme zklamat – limitovaná edice bude určena výhradně pro britský trh.

O co tedy přicházíme? Pod kapotou se nic nemění, stále zde najdeme čtyřlitrový osmiválec o výkonu 420 koní, kombinovaný buď s šestistupňovým manuálem, nebo sedmistupňovým automatem.

Změny, které limitovaná edice přináší, jsou zastoupeny pouze v podobě lepší standardní výbavy. Ta nově obsahuje devatenácti palcová kola v černé barvě, lesklé černé doplňky interiéru a kompletně kožený interiér. Jako bonus je na palubní desce každého vozu laserem vypáleno pořadové číslo vozu. Nové příslušenství je možné (kromě pořadového čísla) dokoupit také ke standardní M3 za cca 4 000 liber. V rámci limitované edice to vše dostanete za cca 1 000 liber.

M3 LE 500 je v nabídce v třech barvách, červené Imola, bílé Mineral a modré Santorini. Limitovaná edice nepřináší nic nového, jen trochu příplatkové výbavy za nižší cenu. Škoda, že automobilka nedala skvělému modelu na rozloučenou, lepší dárek v podobě vyššího výkonu, nižší hmotnosti apod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy