Hyundai i-oniq – koncept hybridního sporťáku představen

i-oniq | foto: Archiv AutoRoad.cz

Čtyřsedadlové kupé, nesoucí jméno Hyundai i-oniq, pro svůj pohon využívá hybridní sestavy elektromotoru a malého tříválce. Koncept by měl ukázat budoucí designový styl značky a také nové technologie.

Automobilky Hyundai svůj současný designový styl nazývá jako “fluidní“. Koncept i-oniq však naznačuje možný posun automobilky k novému, jednoduššímu stylu s důrazem na čistší plochy a jednodušší detaily.

Přední maska a vertikální světlomety jsou podobné sportovnímu modelu Nissan 370Z. Další prvky jako tvar střechy, nebo disky kol naznačují, kam by se styl automobilky Hyundai mohl v následujících letech posunout.

Koncept na délku měří 4,4 metru. V kabině je dostatek místa pro čtyři pasažéry, kteří by měli být obklopeni množstvím moderní elektroniky. Středová konzole je natočena směrem k řidiči a většina ovládacích prvků je umístěna do jeho blízkosti. Fotografie interiéru automobilka prozatím neuvedla, takže nezbývá než věřit dodaným informacím.

O pohon vozu se stará elektromotor s výkonem 110 koní, který svou energii bere z lithium-iontových baterií. Nejvyšší výkon 110 koní však příliš neodpovídá sportovnímu zaměření vozu. Dojezd v čistě elektrickém módu je 120 km. Ten se však možné prodloužit až na 700 km díky litrovému tříválci. Ten není fyzicky připojen ke kolům, ale pouze ke generátoru, který dobíjí baterie.

Více informací o novém voze se dozvíme již v nejbližších dnech na ženevském autosalonu.

 

Tip: Podívejte se také na náš Velký přehled ženevských novinek!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy