Citroën DS4 Racing - koncept v duchu GTI

DS4 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Francouzi přivezou do Ženevy skutečně ostrý koncept, půjde o nabroušenou verzi modelu DS4. Že to nebude žádný beránek dokazuje výkon 260 koňských sil.

Fandy do rychlých hatchbacků by mohla verze R modelu DS4 potěšit. Vizuelně půjde o zajímavý kousek, navíc přerod v sériovou verzi vypadá reálně. Jde o následovníka typu DS3 R nabídnutého v rámci limitované série. Automobilka si prostě nemůže nechat ujít možnost využít image úspěšných vozů v šampionátu WRC.

Delší dobu ostřejší verze produkčních aut se značkou Citroën v nabídce scházela. Nyní hodlají navázat na modely VTS. "Erko" má oprotí výchozímu crossoveru co nabídnout, jeho přilepení k zemi o 35 mm mu prospělo. Ke sportovnímu looku přispívá i rozšíření karoserie o 55 mm vpředu a o 75 mm vzadu. Koncept je osazen koly rozměru 235/40 R19. Bodykit nepostrádá agresivní vzhled, zejména zadní difuzor a dvojice výfuků se vydařily. Na sériovém provedení bude pravděpodobně méně nebo vůbec aplikován karbon, ten najdete u konceptu na náraznících ale i na masce chladiče.

Perlou studie je rozhodně motor, jde o známý přeplňovaný čtyřválec objemu 1,6 litru z chovu BMW. Zde ale dostal výkonostní špičku 260 koní. Vždyť i Mini ve verzi JCW generuje ze stejného agregátu "jen" koní 211. Další technická data Citroën nezveřejnil. Udal pouze průměrnou spotřebu paliva 6,2 l/100 km.

Zdá se tedy, že potenciálni konkurenti jako Golf R nebo Mégane RS se mají čeho obávat.

 

Tip: Podívejte se také na náš Velký přehled ženevských novinek!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy