Lyonheart K: Reinkarnace Jaguaru E-Type provedena

K | foto: Archiv AutoRoad.cz

Původní koncept, který nesl jméno Growler E-Type, se stal terčem výsměchu v anglicky mluvících zemích a byl propírán v populární motoristické show Top Gear. Moderátor show, Jeremy Clarkson, upozornil, že výrobce pro jméno vozu nešťastně zvolil výraz, který Angličané slangově používají jako označení nepříliš udržovaných ženských partií.

Švýcarská společnost Classic Factory se proto rozhodla pozměnit jméno a krásný koncept se nyní jmenuje Lyonheart K. Název konceptu je odkazem na společnost, která bude vůz vyrábět – Lyonheart Cars Ltd.

Robert Palm, ředitel společnosti Classic Factory řekl: “Chceme vytvořit reálný koncept, který ponese značku „vyrobeno v Anglii“. Každá část vozu Lyonheart K byla navržena a ručně vyrobena v Coventry“.

Změnu jména doplňuje několik úprav designu vozu. Nejpatrnější změnou je výměna čtveřice kulatých předních světlometů za nový ostře střižený pár.

Pod kapotou vozu nenajdeme řadový šestiválec, jako měl původní E-Type. Pětilitrový přeplňovaný osmiválec z Jaguaru XKR lze však považovat za důstojnou náhradu. Hliníkový rám a karbonové díly karoserie pomohly udržet hmotnost vozu pod 1 600 kg.

Patrně jediným negativem konceptu je jeho sebevědomá cenovka – cca 12 500 000,- Kč. Na druhou stranu, jediný přímý konkurent Eagle Speedster (remake E-Typu s karoserií kabriolet) je o dalších 2 500 000 dražší.

 

Tip: Podívejte se také na náš Velký přehled ženevských novinek!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy