Abarth 695 Tributo Maserati – speciální verze pětistovky pro Ženevu

500 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Po modelu 695 Tributo Ferrari, oslavující značku z Maranella, přichází model odkazující na automobilku s trojzubcem ve znaku. Speciální edice modelu Abarth 500 s označením 695 Tributo Maserati nabídne vyšší výkon a několik designových úprav inspirovaných značkou Maserati.

Malý hatchback pohání stejný 1.4 litrový čtyřválcový motor jako model Abarth 500, ovšem s výkonem 180 koní. Motor je spojen se šestistupňovou robotizovanou převodovkou a pohání kola přední nápravy. O sportovní zvuk vozu se stará výfuk s dvojitou koncovkou, jejíž tvar se inspiruje výfukem modelu Maserati GranTurismo.

Sedmnáctipalcová kola jsou kopií disků Neptune, které používají modely značky Maserati. O bezpečné zastavení vozu se starají brzdy Brembo o průměru 305 mm.

Vnitřek vozu zdobí sedadla potažená béžovou kůží s názvem Poltrona Frau. Stejný odstín kůže je také na volantu, kde je použit v kombinaci s kůží černou. Palubní desku zdobí dekory v „karbonovém“ designu a pocit luxusu doplňují hliníkové pedály.

Model bude představen v březnu v Ženevě. Cena vozu oznámena nebyla, ale je pravděpodobné, že se bude pohybovat okolo částky 1 150 000,- Kč, za kterou se prodával model Abarth 695 Tributo Ferrari. Limitovaná edice bude vyrobenou pouze v 499 kusech, což ji, spolu s vysokou cenou, zajistí punc jedinečnosti.

 

Tip: Podívejte se také na náš Velký přehled ženevských novinek!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy