Hyundai pracuje na ostrých verzích modelů i30 a i40

i30 | foto: Hyundai

Automobilka Hyundai připravuje ostré verze některých svých modelů. Šéf Hyundai Europe, Allan Rushforth, oznámil plány na “GTI“ verzi modelu i30 jako rivala pro Ford Focus ST.

“Uvědomujeme si, stejně jako naši fanouškové, že potřebujeme dodat více života našim automobilům,“ řekl Rushforth. “Uvažujeme například o představení sportovnějších verzí modelů i30 a i40, které se od běžných budou odlišovat například přitvrzeným podvozkem a designovými prvky.“

“Použití dvouspojkové převodovky v modelu Veloster pro nás byla cesta do neznáma, ale jsme spokojeni s výsledkem. Proto plánujeme využít dvouspojkové převodovky i v dalších modelech naší značky.“ dodal Rushforth. V současné době je pro modely i30 a i40 nabízena 6-ti stupňová automatická převodovka s HDM.

Hyundai už představil přeplňovanou verzi 1.6 litrového čtyřválce pro model Veloster Turbo o nejvyšším výkonu téměř 200 koní. Stejný motor automobilka plánuje použít v budoucí třídveřové “GTI“ verzi modelu i30. Na něj však bude nutné ještě počkat, protože standardní třídveřový vůz bude představen nejdříve v druhé polovině letošního roku.

Hyundai si také pohrává s myšlenkou ostré verze modelu i40, která by v daném segmentu byla poměrně neobvyklá. Hlavní rivalové, jako Ford Mondeo nebo Volkswagen Passat, podobnou verzi prozatím nenabízí.

Sesterská automobilka Kia také vyvíjí ostrou verzi svého modelu cee´d. V současné době testuje výkonnější verzi přeplňovaného motoru 1.6 o výkonu 240 koní. Připravovaná třídveřová verze modelu Cee´d však pravděpodobně dostane motor s výkonem nižším. Debut modelu pro_cee´d  je plánován na zářijový autosalón v Paříži.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy