Nadupané BMW M6 je tady

M6 | foto: BMW Group

BMW představuje nejostřejší variantu luxusního kupé třídy 6. Podobně jako minulou generaci, i tuto doplňuje vyladěná verze M.

Divize BMW M se v poslední době rozhodla pouštět se do velmi roztodivných projektů, které vyvrcholily nedávným představením dieselového SUV označeného právě oním magickým písmenem. Snad právě na zchlazení žáhy nejortodoxnějších fanoušků se nyní představuje ostré Gran Turismo třídy 6.

 Motor pod kapotou již známe z ostré pětky, jde o osmiválec s objemem válců 4,4 litru a výkonem 560 koní. Je přeplňován dvěma turbodmychadly a maximální točivý moment 680 Nm dává již od nizounkých 1500 otáček za minutu. Výkon je dále přenášen na sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku M DCT a skrze samosvorný diferenciál dále na zadní kola.  Manuální převodovka se údajně zvažuje.

I přes nemalou hmotnost 1850 kilo dovede M6 sprintovat z klidu na sto za 4,2 sekundy. Maximální rychlost je 250 km/h, avšak pokud si připlatíte, v BMW omezovač deaktivují a poté je možné překonat i metu 300km/h.  O metrák těžší kabriolet je trochu pomalejší.

Nemohlo by jít o BMW, kdyby nebyla standardně montována velmi slušná výbava zahrnující zpětnou kameru, systémy hlídající opuštění jízdního pruhu, noční vidění či adaptivní tlumení. Připlatit je možné za nevadnoucí keramické brzdové kotouče nebo prémiové hudební systémy.

Základní cena vozu by měla atakovat třímilionovou hranici.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy