Mercedes Citan - spolupráce s Renaultem nese plody

Citan | foto: Mercedes-Benz

Mercedes před časem zahájil kooperaci s aliancí Renault-Nissan. Jeden z prvních výsledků je tu, malá dodávka Citan se blíží.

Pokus Mercedesu o malou dodávku v minulosti zkrachoval. Model Vaneo se sendvičovou podlahou odvozený od Mercedesu třídy A se neujal a byl urychleně nahrazen třídou B. Šlo přitom o poměrně zajímavý vůz na pomezí tříd MPV a osobních malých dodávek.

Nyní, když je třída MPV pokryta modelem B, přichází čas na malou dodávku. Jde o produkt společného vývoje s aliancí Renault-Nissan, a proto nemůžeme očekávat nic jiného, než že tento Mercedes bude mít blízko k Renaultu Kangoo.

 Patrné je to na celkovém tvaru karoserie, kde je zachován pro Kangoo druhé generace typický, téměř čtvrtkruhový tvar A-sloupků. Podobný je také celkový tvar prosklení.

Naproti tomu interiér se na skicách shoduje výrazně méně a zdá se, že Mercedes si do vozu zakomponuje řadu vlastních technologií a řešení. Nakonec, sám Mercedes v tiskové zprávě ubezpečuje, že nová dodávka bude splňovat veškeré standardy značky.

Oficiální představení očekáváme na autosalonu v Ženevě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy