Smart ForTwo dostal menší facelift

Fortwo | foto: Smart

Zdálo se, že Smart mohl brzy přijet v nové generaci, avšak představení již druhého faceliftu vše, zdá se, odkládá.

Druhá generace městského mikroprcka Smart ForTwo se vyrábí od roku 2007. Již v roce 2010 dostala facelift a vzhledem k množství konceptů, kterými Smart v posledních měsících jen hýří, se zdálo, že nová generace je již na spadnutí. Zase tak žhavé to však - zdá se - není.

Facelift je jen poměrně malý, změnil se pouze vzhled. Technika zůstala zachována, pod kapotou se tak i nadále nachází zejména litrový tříválec o výkonovém rozpětí 61 až 102 koní. Slabší motory mají pro ještě nižší spotřebu integrován mikrohybridní systém. Nabídku doplňuje dieselový tříválec 0,8 litru s výkonem 54 koní. Motory jsou místěny vzadu, pod podlahou kufru a roztáčejí zadní kola skrze pětistupňovou automatickou převodovku.

Změny na vzhledu nejsou nikterak zásadní a jsou odvozeny od elektrické varianty vozu. Zaujme zejména mírně přepracovaná maska chladiče s mnohem výraznějším logem, jednolitý přední vstup chladícího vzduchu a nová jsou také světla pro denní svíce  s technologií LED. Rozšířila se také nabídka barev a materiálů v exteriéru i interiéru.

Modernizovaný vůz se u prodejců objeví v dubnu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy