Volkswagen Up! dostal páté dveře, ostrá verze bude

up! | foto: Volkswagen

Volkswagen vypustil první snímky nového prcka se jménem Up! a pěti dveřmi umožňujícími vstup na palubu. Žádné velké změny se neodehrály.

Volskwagen při přestavbě svého třídveřového prcka Up! na pětidveřovou verzi šel cestou nejmenšího odporu. Ačkoliv se původně mluvilo o tom, že by mohla tato verze být mírně zvětšena na délku tak, aby ještě těsněji vyplnila mezery na trhu, nestalo se tak a pětidveřová verze se neliší ničím jiným než právě přidáním jedněch dveří navíc.

Pod kapotou budou stejné dva motory o objemu 1,0 litru s výkony 60 a 75 koní.

Jak je zvykem, tato verze bude oproti třídveřové o něco dražší, přesněji o 475 euro, což v přepočtu činí 12 tisíc korun. Prodeje v Německu začnou v květnu a lze očekávat, že v nejbližších dnech se ukážou i Škoda Citigo a Seat Mii s lepším přístupem na zadní sedačky.

Mimo představení praktičtější verze ve Volkswagenu probíhají práce na ostřejším hatchbacku Up! GT. Pod kapotou by měl mít ostřejší motor o výkonu kolem 110 koní, čímž by měl konkurovat zejména stokoňovému kapesnímu Renaultu Twingo GT. Ještě ostřejší Twingo RS však nabízí 133 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy