Třetí generace Audi A6 Allroad Quattro přijíždí

A6 Allroad Quattro | foto: Audi

Osvědčený recept - vezmeme velký, luxusní kombík, postavíme ho na špičky, přidáme trochu plastů a za stálého míchání prodáváme ve velkém...

Podle osvědčeného receptu nyní Audi prodává již dva vozy, menší a docela novou A4 Allroad a větší a právě přestavenou ve třetí generaci A6 Allroad.

Asi každému je jasné, že tohle není žádné auto do terénu. Jeho racionální nasazení můžeme hledat například na místech, kde není zrovna dobrá úprava silnic od sněhu. Vzhledem k mírně zvýšenému podvozku a pohonu všech kol by se měl hůře upravenými tratěmi brodit o něco lépe než většina produkce. Lepší průchodnost mírným terénem je zaručena mimo jiné stavitelným podvozkem, který umožňuje zvýšit karoserii až o 45 mm, při dynamické jízdě je zase možné podvozek o 1,5 cm snížit.

Pod kapotou se mohou nacházet tři motory, přičemž všechny mají objem tři litry. Benzín je zde jediný, má výkon 310 koní a je doplněn diesely o výkonech 204, 245 a 313 koní. Všechny mají standardně montovanou sedmistupňovou převodovku S-Tronic až na posledně jmenovaný, jehož Tiptronic má hned osm stupňů.

Samozřejmostí vycházející z modelu A6 je neskutečné množství elektroniky. Zmiňme například systém nočního vidění s detekcí chodců, nebo chytrý adaptivní tempomat se schopností zamezit nehodám. Zábavní systém je vybaven hned patnácti reproduktory a schopností přehrát prakticky cokoliv. Paluba může být pokryta Wi-Fi sítí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy