Ford Fusion - nové Mondeo se ukazuje na oceánem

Fusion (US) | foto: Ford

Autosalon v Detroitu je místem představení nového sedanu, z něhož by se měl v blízkých měsících vyklubat i náš Ford Mondeo.

Ford svým pojmenováním způsobil menší zmatení jazyků. Zatímco evropský Fusion leží na pomezí MPV a SUV, přičemž technicky vychází z Fiesty, americký Fusion byl vždy velkým sedanem. A aby toho nebylo málo, nyní se americký Fusion ztotožňuje s evropským Mondeem. Pro ty, kteří sledují vývoj v automobilce s modrým oválem, nemůže jít o žádné překvapení. Stejného sjednocení se dočkaly i modely Kuga a Escape. Taktéž Focus se prodává na obou stranách Atlantiku prakticky nezměněn.

Nový Fusion vychází z evropského Mondea, z nějž si bere současný podvozek, který by tak měl generační obměnu přečkat prakticky beze změny. Vzhledem k jeho kvalitám při dynamické jízdě se tomu ani nelze divit.

Fusion bude, pravděpodobně stejně jako Mondeo, nabízen s motory 1,6 a 2,0 Ecoboost, jejichž výkon je zvýšen přeplňováním. Evropa jistě dostane také dieselové varianty, které nejsou v zámoří v módě. Oproti tomu je otázkou, zda Evropa dostane hybridní variantu, se kterou Fusion počítá.

Datum představení očekávaného Mondea s definitivními evropskými parametry zatím neznáme.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy