Bajaj RE60 aspiruje na nové nejlevnější auto světa

RE60 | foto: Bajaj

Zatímco Tata svou výrobou superlevného modelu Nano vlastně sestoupila nejhlouběji jak mohla, výrobce trojkolek Bajaj svým počinem povýšil.

Malé autíčko opravdu v mnohém připomíná slavný počin automobilky Tata. Oproti počinu od Taty je však ještě jednodušší, což by se mělo odrazit i v ceně, která by měla překonat tohoto indického rekordmana.

Jde doslova o plechovku na kolech, neboť vůz se vším všudy váží jen kolem čtyř set kilo. S délkou 2,7 metru je o píď větší než Smart ForTwo, který však váží 750 kilo.

Svoji zásluhu na nízké hmotnosti Bajaje má jistě i mikromotor o objemu pouhých 0,2 litru. Pochází z motocyklu a s výkonem 20 koní by měl autíčko rozhýbat na rychlost kolem 70 km/h. Za svoji nevalnou dynamiku si však neřekne o mnoho energie, vystačí si s 2,8 litry benzínu na 100 kilometrů. To je o litr méně než u Taty Nano.

Vůz je koncipován pro čtyři osoby, ale na kufr již místo prakticky nezbylo. Jeho objem je 44 litrů.

 Oficiální cena RE60 bude teprve oznámena, ale je jasné, že bude velmi nízká. Bajaj tvrdí, že nižší než u Taty Nano, jejíž prodejní úspěchy nejsou zrovna velké. Bude Bajaj úspěšnější?

Bajaj vypustil oficiálně jen dvě ilustrace, vůz však již byl představen odborné veřejnosti, díky čemuž již existují reálné snímky. Poměrně obsáhlou fotogalerii má například Indian Autos Blog.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy