Dodge Dart - Alfa v amerických barvách

DART | foto: Dodge

Dodge ukazuje první snímky nového modelu se jménem Dart. Jde o další výsledek transatlantické spolupráce mezi Fiatem a Chryslerem.

Alfa Romeo Giulietta se podívá za oceán, avšak v přestrojení. Její trochu nafouknutou platformu použije Dodge a nahradí s ní svůj model Caliber. A Caliber se jistě nebude stačit divit, protože namísto velkého hatchbacku-hromotluka přijde poměrně ladný sedan, který na Caliber nenavazuje jedinou linií.

Z maličké Alfy Romeo pochází podvozková platforma, avšak ta bude zvětšena do amerických rozměrů, sama automobilka to nazývá Compact U.S. Wide. Pod kapotu malého italského vozu by se také pravděpodobně nevešly motory, které poputují do nového Dartu, půjde totiž o motory patřící v Evropě spíše do větších vozů, tedy dvoulitr a 2,4 od Fiatu. Doplní je přeplňovaná 1,4.

Vůz je samozřejmě určen pro USA, avšak při současném přenášení amerických vozů do Evropy je možné, že by se mohl časem dostat i na naši stranu oceánu.

Finálního představení s pořádnými fotografiemi se dočkáme během autosalonu v Detroitu, který tradičně začíná ve druhém týdnu nového roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy