VIDEO: Velmi drahá nehoda oblétla celý svět

| foto: Archiv AutoRoad.cz

V Japonsku se udála nehoda několika vozů Ferrari, Lamborghini a Mercedes Benz. Souhrnná škoda je odhadována na tři miliony korun.

Kolona luxusních vozů jela po silnici, na které je povolena maximální rychlost 80 km/h, rychlostí mezi 130-160 km/h.  Jeden z řidičů své řízení nezvládl a roztočil se do hodin. Rozpoutal tím jednu z nejdražších nehod v dějinách automobilismu.

Do nehody se zapletly nejen současné vozy Mercedes Benz a Ferrari, ale také starší vozy často již s vysokou historickou hodnotou. Zejména vozů Lamborghini Diablo mnoho není, poškozeny jsou taktéž osmiválcové vozy Ferrari F355, 360, F430 a nehody se účastnilo také starší Ferrari 512. Mezi vozy se zapletla taktéž jedna Toyota Prius

Ačkoliv se nikomu nic vážného nestalo, zdá se, že naprostá většina vozů bude na odpis.

 V historii motorismu samozřejmě najdeme i dražší nehody. Například v roce 2004 naboural řidič nákladního vozu do mostu. Nafta, kterou vezl v cisterně, se vzňala a most poškodila natolik, že jej bylo nutné kompletně zrekonstruovat. Škoda přesáhla 350 milionů dolarů a pravděpodobně jde o vůbec nejvyšší účet za jednu automobilovou nehodu.

Třímilionovou hodnotu jistě přesáhne také nehoda vozu Ferrari 250 GTO z roku 1963. Vůz, který majitel koupil za 28 milionů dolarů, se řidiči nepovařilo zastavit, k čemuž posloužil až vůz stojící před ním. Škoda? 19 milionů dolarů, historicky pravděpodobně nejvyšší škoda na vozidlech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy