Honda EV-Ster - sporťák do kapsy

EV-Ster | foto: Honda

Honda se vrací do kategorie mikrospoťáků přinejmenším konceptem. Na legendární model Beat může navázat elektromobil.

Řady sporťáků, zejména těch cenově dostupných, jsou dnes mnohem řidší, než bývaly. V 90. letech vyráběla i Honda svůj levný a maličký sporťák, který se jmenoval Beat. Dnes již téměř zapomenuté auto může ožít alespoň v náznaku.

Honda EV-Ster je dlouhá 357 cm, což je oproti Beatu z 90. let o téměř 30 cm více. I tak by v případě sériové výroby šlo o asi nejmenší roadster na trhu. Primát dnes drží pravděpodobně Renautl Wind s délkou 382 cm. Ještě před pěti lety se nepříliš úspěšně vyráběl také Smart Roadster s délkou 343 cm, ale od té doby se po vozech tohoto typu zkrátka slehla země.

Nový EV-Ster je prozatím jen koncept. Poháněn je oproti všem ostatním jmenovaným elektromotorem, jehož výkon je 79 koní. Motor roztáčí zadní kola a je schopen zrychlit z klidu na 60 km/h za slušných pět sekund, maximální rychlost je 160 km/h. Dojezd má hodnotu 160 kilometrů.

Honda prozatím o případné výrobě neřekla ani slovo, ať už s elektrickým či benzínovým pohonem. Ale asi nejsem jediný, kdo by si na trhu podobný vůz uměl docela dobře představit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy