Subaru BRZ je také tu

BRZ | foto: Subaru

Subaru jen několik dní po Toyotě představuje svůj produkt společného vývoje. Jmenuje se BRZ a jde o dvojče Toyota GT 86.

Subaru představilo nový sporťák BRZ, který vznikal společně s jen před pár dny představenou Toyotou GT 86, kterou jsme vám představili v obsáhlém článku zde.

Subaru se od Toyoty mírně liší. Přepracovaná příď i záď usnadní fandům rozpoznávání obou vozů, ačkoliv rozdíly jsou poměrně malé, zejména pak na zádi. Celková silueta se nezměnila a změny se neděly nikde mezi předním a zadním nárazníkem. Zkrátka, jde o dvojčata.

Nic se nezměnilo ani pod kapotou. Dvoulitrový motor je stále naladěn na 200 koní, ačkoliv stále tajně doufáme, že Subaru se pochlapí a jako značka s vysokým sportovním renomé přihodí alespoň pro zájemce i lépe naladěný motor. Zvláště poté co nás naladila konceptem STi v Los Angeles.

Poháněna je přes šestistupňovou manuální či automatickou převodovku a samosvorný diferenciál zadní náprava, což bude mít spolu s velmi slušnou hmotností 1220 kilo jistě dobrý vliv na zábavu za volantem.

Údaje o zrychlení a maximální rychlosti zatím neznáme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy