Nissan Juke R oficiálně představen. Konečně

Juke-R | foto: Nissan

Nad avizovaným dílem Nissanu s dosti šílenou myšlenkou spojení supersportu a crossoveru jsme se již pozastavovali. Tady je výsledek.

Nissan se snaží svůj Juke prezentovat jako crossover se sportovními geny. Do toho zapadá trochu šílená stavba tohoto vozu s komponenty z modelu GT-R, tedy toho nejsilnějšího co má značka k dispozici.

Pod kapotou se nachází šestiválec o výkonu 486 koní, což je cifra, kterou dávalo GT-R před faceliftem. Současných 550 koní už by asi bylo přeci jenom trochu moc.

Na to, že jde spíše o GT-R s novou karoserií než o Juke s novým podvozkem ukazuje to, že z rodinného vozu se stal dvoumístný sporťák, jehož interiér je z docela velké části převzat právě z GT-R.  Zachovaly se tak pokročilé telemetrické systémy, kterými je GT-R vybaven.

Vyrobeny jsou prozatím dva vozy, každý s řízením na jiné straně. A není jasné, co s nimi Nissan zamýšlí. Je možné, že při dostatečném zájmu by vznikla alespoň omezená série takovýchto vozidel. Avšak jiní očekávají, že jde jen o reklamu na blížící se ostrou avšak ne takto brutální verzi Juku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy