Nissan Pivo 3 - prcek s libozvučným jménem

pivo | foto: Nissan

V Japonsku je vysoká hustota osídlení a to s sebou nese nutnost řešení rozměrů vozidel. Dalším příspěvkem k tomuto problému je koncept Pivo 3od Nissanu.

Nissan Pivo je pro nás již známé jméno. Vůz, který se nyní představuje ve formě konceptu, je totiž již třetím pokračováním malých vozů s tímto pro Čechy a Slováky libozvučným jménem.

I třetí Pivo je konceptem malého městského vozu, můžeme je částečně připodobnit  k Toyotě iQ. Ta však nemá pod kapotou elektromotor, který je důležitou součástí všech konceptu Pivo, které jinak sdílejí jen velmi málo společných znaků. Například předchozí koncept Pivo 2 byl naprosto kulatý, zatímco novinka přichází s velmi ostře řezanými liniemi.

Tento malý městský automobilek je vybaven sadou elektromotorů umístěných v nábojích kol, přičemž právě v elektrickém provozu si Nissan představuje budoucnost automobilismu, zejména ve městech. Komfortnímu provozu má pomoci také automatizovaný parkovací asistent.

Novinka zatím není v tomto stádiu určena do produkce, nicméně Nissan s  touto myšlenkou koketuje již dost dlouho k tomu, aby se od něj dalo očekávat i nějaké sériové řešení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy