Subaru Advanced Tourer - Impreza v jiném?

Advanced Tourer | foto: Subaru

Subaru an autosalon v Tokiu přiveze mimo očekávaného kupé BRZ také zajímavý koncept Advanced Tourer. Co tím chce naznačit?

Zdá se, že Subaru má v úmyslu rozšiřovat svoji modelovou řadu. Na autosalon Tokio totiž přiváží koncept nového kombíku, pod kterým budeme jen poměrně těžko hledat zařazení do současné modelové řady. S délkou 458 cm nedosahuje délky modelu Legacy (474 cm), avšak od prakticky stejně dlouhé Imprezy Sedan dělí koncept značná designová propast.

Nastává tedy otázka, zda Subaru nevydělí kombík odvozený od Imprezy do samostatné modelové řady, podobně jako to udělal s lehce zdrsnělým modelem XV. Například Renault takto poměrně úspěšně prodává Mégane sedan jako model Fluence, míří s ním na jiné zákazníky a zdá se, že se mu to vyplácí. Provede Subaru s Imprezou kombi totéž?

Pod kapotou konceptu nalezneme hybridní systém založený na nové generaci spalovacích motorů Subaru. Tento konkrétní má objem 1,6 litru a podle Subaru dokáže nahradit agregáty o objemu 2,0 až 2,5 litru při výrazně nižší spotřebě. K úspornosti dopomůže taktéž hybridní systém.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy