Nová Honda Civic na velké sadě fotek

Civic | foto: Honda

Nová generace Hondy Civic je na světě, tak se pojďme podívat, co přesně nám nabídne a s jakými motory přijede. V galerii na vás čeká třicítka fotek novinky.

Nová Honda Civic se po představení ve Frankfurtu konečně ukázala i se svým rodným listem. Na něm se dočteme, že novinka dostane pod kapotu čtveřici motorů, dva benzínové a dva dieselové.

Základ nabídky bude tvořit malá 1,4 i-VTEC, která nabízí poměrně vysoký výkon 100 koní. Jde o prakticky totožný motor, jaký lze objednat i nyní, avšak mírně poklesla spotřeba. Pro Hondu je typická velká točivost motoru, proto se vrcholy výkonu i točivého momentu nacházejí v poměrně vysokých 6000, resp. 4800 otáčkách. Silnější 1,8 nabídne o píď navýšený výkon a to na 141 koní.

Úplně nový je dieselový 2,2 i-DTEC. Jde o novou generaci motoru, který využívá systém common-rail třetí generace. Výkon byl navýšen na 150 koní, avšak spotřeba klesla o litr na pouhých 4,2 l/100 km. Spořivé potěší příchod menšího 1,6 i-DTEC naplánovaný na příští rok. Jeho výkon by měl být 120 koní. Všechny převodovky jsou šestistupňové.

Novinka je oproti minulé generaci o nepatrné 4 centimetry delší, takže dosahují délky rovných 430 cm. Kufr má 401 litrů a k uložení prostoru napomohou i zajímavě sklopitelná zadní sedadla.

Novinka by měla přijít na trh na počátku příštího roku. Ceny ani specifikace výbav zatím nebyly zveřejněny.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy