Mazda MX-5 Spyder Concept - ještě otevřeněji

MX-5 Spyder | foto: Mazda Motor

Mazda pro veletrh tuningu SEMA připravila ještě otevřenější verzi svého oblíbeného sporťáku MX-5. Střecha je zde jen opravdu nouzovým řešením.

Pokud se tento vůz někdy objeví v sériové výrobě, jistě nebude prodáván ve Velké Británii, ale jen velmi slunných oblastech. Proti dešti totiž prakticky postrádá ochranu.

Přestože vůz standardně postrádá klasickou plechovou střechu a dodává se s lehkou a prostorově úspornou plátěnou, Mazda ve spolupráci se specialistou Magna navrhla minimalistické řešení střechy, které již nezabírá v kufru místo prakticky žádné.

Střecha je totiž jen nouzovým řešením, kouskem plátna nataženým přes základní kostru. Díky tomu nezabírá prakticky žádné místo, avšak klesá taktéž komfort natahování. Není tu žádná elektronika, střecha se musí natáhnout manuálně.

Střechou ale tuning vozu nekončí. Podvozek dostal speciální péči od MazdaSpeed, posílené jsou brzdy a kontakt se silnicí obstarávají polozávodní pneumatiky. O ozvláštnění se stará nová příď s LED světly a o něco ostřejšími tvary.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy