Mazda Takeri Concept - nová šestka se blíží

| foto: Archiv AutoRoad.cz

Při vysoké rychlosti obměn generací v japonských automobilkách se nemůžeme divit, že nám Mazda představuje koncept nové generace Mazdy 6 již po třech letech produkce.

Ačkoliv se nám Mazda 6 nové generace představila teprve v roce 2007 (výroba začala v následujícím roce), stihla již roku 2010 absolvovat facelift a nyní, tři a půl roku po zahájení prodejů, kdy ostatní automobilky přemýšlejí spíše nad faceliftem, nám ukazuje koncept nové generace modelu 6. Není také divu, první generace Mazdy 6 se prodávala jen mezi lety 2002 a 2008.

Koncept Mazda Takeri přináší do modelu 6 nové designové linky značky, sama automobilka jim říká KODO. Charakteristický je zejména velký přední gril, na který navazuje dynamicky tvarovaná karoserie.

Nebyla by to Mazda dnešních dnů, kdyby pod kapotou netloukly nové motory Skyactive s minimalizovaným vnitřním třením a zlepšenou účinností. S nimi zatím Mazda bojuje proti módě hybridů, kterým sama v přílišné míře neholduje, byť již pro vysoký zájem amerických zákazníků již musela zakoupit licenci pro vestavbu hybridu z Toyoty do motorového prostoru svého modelu 6.

Oficiální premiéra konceptu Takeri je naplánována na autosalonu Tokio, který začíná již tento týden.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy