Lancia Voyager - prostorně na americký způsob

Grand Voyager | foto: Lancia

Lancia oficiálně představuje další model pocházející z americké líhně Chrysleru. Lancia Voyager přebírá i americké jméno.

Lancia Voyager je společně s modely Flavia a Thema součástí nové modelové ofenzivy italské značky pocházející ze spojenectví Fiatu a Chrysleru. Voyager je přeznačkovaným modelem Chrysler Voyager, který známe i z našeho trhu, kde byl jedním z nejprodávanějších modelů Chrysleru.

K dispozici dává zákazníkům dvojici pohonných jednotek, větší 3,6 V6 pentastar pochází z USA a má výkon 290 koní při spotřebě 10,8 l/100 km.  Poměrně vysoká spotřeba bude vhánět zákazníky spíše do náruče úspornějšího dieselu o objemu 2,8 litru a výkonu 165 koní. Zde má spotřeba hodnotu 7,9 l/100 km.

Součástí základní výbavy Gold pro Německo je například šestice airbagů, tempomat, třízónová klimatizace, vyhřívání sedaček nebo zábavní systém se zadní parkovací kamerou. Je tedy patrné, že vůz bude mířit spíše na náročnější klientelu, což stvrzuje i koženým čalouněním přímo v základu a příslibem výborného odhlučnění vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy