Infiniti FX Sebastian Vettel - unikát pro sportovce

FX | foto: Infiniti

Infiniti speciálně pro úspěšného jezdce Formule 1, Sebastiana Vettela, upravilo jeden svůj vůz - SUV FX.

Infiniti FX Sebastian Vettel nakonec nebude žádnou ani omezenou sérií přiostřeného SUV, vznikl pouze jeden exemplář, který bude využívat sám Sebastian Vettel. Infiniti je totiž sponzorem stáje Red Bull Racing, ačkoliv motory pro závodní vůz dodává alianční značka Renault.

Konstruktéři pro tento speciál lehce poškádlili řídící jednotku Infiniti FX50S, dali motoru nový výfuk, aby se mu lépe odfukovalo a výkon narostl z původních 390 koní na 420. Objem osmiválce se nezměnil, stále má pět litrů.

Pro lepší jízdní zážitky byla snížena světlá výška vozu a původní systém odpružení a tlumení nahrazen tužším. Také na hmotnosti se mírně zapracovalo, díky rozsáhlému použití karbonu spadla hmotnost o 50 kilo, "jen" na 2050 kg.

Speciálem Formule 1 byla inspirována sada aerodynamických vylepšení, která zahrnuje nový přední nárazník a zadní spoiler.

Díky tomu všemu dohromady dovede tento sprintující mastodont zrychlit z klidu na stovku za 5,6 sekundy a uhánět maximální rychlostí 300 km/h. To nejsou věru špatné hodnoty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy