Maybach Edition 125 - luxus a menší facelift a nejasná budoucnost

Maybach | foto: Maybach

Maybach provedl jisté změny na svém jediném modelu. A současně ukázal to nejlepší co umí na modelu 125.

Nepříliš úspěšný superluxusní vůz dostal několik technických změn. Dotkly se vrcholné verze S, která je dostupná pro kratší verzi 57, i delší 62. Inovovaná motorizace má o 20 koní vyšší výkon, kombinovaná spotřeba však klesla na 15,8 litru. Změnily se i vzhledové detaily.

Maybach se ve Frankfurtu nicméně prezentoval především verzi Edition 125. Ta nabízí jen to nejlepší, co jsou konstruktéři schopní a ochotní do tohoto vozu nainstalovat. Celý interiér je laděn do kombinace černé a stříbrné barvy. Mimo standardních luxusních vychytávek tu najdeme zejména podpis Wilhelma Maybacha, zakladatele firmy, který odlišuje tento vůz od ostatních.

Během zdánlivě poklidné autosalonové prezentace to uvnitř firmy vře. Automobilka Daimleru nevydělává a i přes použití slavného jména a špičkové techniky Maybach nepřekonává v prodejích Rolls Royce Phantom. Zatímco Rolls loni prodal přes tisíc Phantomů ve všech třech variantách (přičemž sedan má převahu), Maybach udal jen něco přes 200 vozů a původně plánovaných tisíc vozů ročně nepřekonala automobilka ještě v žádném roce.

Budoucnost značky pod křídly Daimleru není nikterak růžová.  Pravděpodobný je prodej a jako hlavní zájemce se jeví Aston Martin. Ještě není jasné, půjde-li o prodej celé značky, která má s Mercedesem staleté historické kořeny, nebo spíše jen jistou formu spolupráce. Rozhodnout by se mělo do konce roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy